Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea
Integrata a Deseurilor Municipale in Judetul Bistrita-Nasaud

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE – PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 Noi, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in Judetul Bistrita-Nasaud (in continuare ADI Bistrita Nasaud) am luat masuri tehnice si organizatorice in vederea asigurarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, modificarii sau in vederea eliminarii riscurilor privind accesul neautorizat.

Astfel, datele cu caracter personal prelucrate de noi sunt in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal si a Regulamentului UE 2016/679 (in continuare GDPR)

Tipul de date cu caracter personal - datele cu caracter personal ce vor fi prelucrate de catre ADI Bistrita Nasaud sunt date precum: nume, e-mail, numar de telefon, adresa.

Modalitati de colectare a datelor se face prin: completarea unui formular privind solicitarea de informatii/ oferte si prin completarea unui formular privind intentia de angajare în cadrul societatii noastre.

Totodata, precizam faptul ca site-ul nostru se adreseaza persoanelor avand varsta de peste 18 ani.

  1. DEFINITII:
  1. Date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (”persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale
  1. Operator de date - inseamna persoana care transfera datele cu caracter personal
  1. Masurile tehnice si organizatorice de securitate - inseamna masurile menite sa protejeze datele cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale sau a pierderii accidentale, modificarii, divulgarii sau accesul neautorizat, in special atunci cand prelucrarea presupune transmiterea datelor intr-o retea, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare.
  1. Categorii de date prelucrate - datele cu caracter personal (prenumele, numele, adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de catre noi doar in situatia in care aceste date sunt introduse de catre persoana interesata, in rubricile create pe site-ul nostru (ex. rubrica privind solicitarea de informatii)
  1. Prelucrarea datelor personale: inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.
  1. DATELOR CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRAM

Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a putea beneficia de serviciile noastre dupa cum urmeaza:

  1. Datele pe care ni le furnizati

Prin completarea formularele de contact sau a formularului de aplicatie pentru programele de “Implica-te!”, ne oferiti acces la datele dumneavoastra de contact pe care le vom folosi pentru a raspunde solicitarilor si intrebarilor adresate sau pentru a va contacta in situatia in care se urmareste obtinerea unui loc de munca in cadrul asociatiei noastre sau implicarea in proiectele de voluntariat pe care le desfasuram.

Datele si documentele dumneavoastra le vom utiliza exclusiv pentru prelucrarea cererii dumneavoastra. Acestea sunt salvate in baza noastra de date, sunt protejate impotriva accesului neautorizat si prelucrate in conformitate cu legislatia in vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal. 

  1. Cookie-urile

Cu privire la utlizarea Cookie-urilor (terminologia include "Internet Cookie", "browser cookie", "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie" ) precizam ca acestea sunt fisiere sau informatii care pot fi stocate pe calculatorul dumneavoastra sau pe dispozitive mobile, cu acces la Internet (smartphone sau tableta) atunci cand accesati Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si nu poate accesa informatiile de pe calculatorul/dispozitivul mobil al utilizatorului. Mentionam ca aceasta tehnologie nu contine programe software, virusi sau spyware.

Utilizam cookie-urile pentru a face site-ul mai usor de utilizat si pentru a-l adapta mai bine, prin ofertele noastre, la interesele si necesitatile dumneavoastra. Cookie-urile sunt utilizate si pentru a mari viteza viitoarelor dumneavoastra activitati si experiente pe site-ul nostru.

  1. Date preluate in mod automat

Putem colecta informatii statistice cu privire la echipamentele, actiunile si tiparele de navigare ale utilizatorilor sitului nostru. Aceste informatii deriva din vizita si navigarea dumneavoastra pe site. Informariile pot include, de exemplu: (a) trafic, date privind jurnale și alte date de comunicare; (b) informarii cu privire la resursele pe care le accesari; și (c) informarii cu privire la computerul si conexiunea dumneavoastra la internet (de exemplu, inclusiv adresa dumneavoastra IP, sistemul de operare si tipul de browser), pentru administrarea sistemului; 

III. SCOPUL PRELUCRARII DATELOR

Informatiile colectate sunt utilizate in scopul prevazut, pentru care le-ati trimis catre noi, mentionat in momentul colectarii sau in politica de confidentialitate.

Astfel, utilizam datele dumneavoastra personale intr-unul din urmatoarele scopuri:

- folosim datele dvs. de contact pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra comunicate fie prin utilizarea formularului de contact sau in mod direct folosind adresa noastra de e-mail sau postala;

- folosim informatiile colectate prin intermediul cookies pentru a va oferi o experienta optimizata atunci cant utilizati site-ul nostru

Daca alegeti sa nu oferiti orice informatii personale atunci cand sunt solicitate, este posibil sa nu puteti participa la anumite activitati si caracteristici personalizate pe site-urile noastre si sa aveti acces limitat la serviciile si ofertele speciale.

Cu toate acestea, pentru a cauta pur si simplu in site-urile noastre si pentru a afla mai multe despre activitatea noastra, nu trebuie sa ne oferiti nici un fel de informatii personale.

  1. ACCESUL LA DATE. TRANSFERUL DE DATE

Va garantam ca datele dvs. nu vor fi vandute sau inchiriate catre alte persoane fizice sau juridice, astfel incat sa poata fi folosite de catre alte persoane, fara consimtamantul dvs. Cu toate acestea, vom putea comunica datele tale unor terti pentru a ne asigura ca beneficiati de serviciile noastre, cum ar fi catre furnizori de servicii care asigura functionarea site-ului, autoritati sau institutii publice in vederea indeplinirii obligatiilor legale etc.  

Datele dumneavoastra nu vor fi transferate in afara spatiului economic european.

  1. DREPTURILE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FURNIZATE:

Potrivit RGPD, in calitate de persoana vizata beneficiati de un cumul de drepturi, respectiv:

  1. Dreptul la informare si acces la date cu caracter personal: dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective.
  1. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului si de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului.
  1. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica anumite motive mentionate in RGPD.
  1. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in anumite cazuri.
  1. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un al operator.
  1. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in conditiile RGPD.
  1. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.
  1. Dreptul sa va adresati printr-o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale. 

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Bld. General Gheorghe Magheru 28-30,

010336, Bucuresti,

Romania

Tel: 031 805 9211

www.dataprotection.ro 

Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne transmiteti o cerere scrisa si semnata de dvs. folosind urmatoarele date de contact:

Noi, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Municipale in Judetul Bistrita-Nasaud (in continuare ADI Bistrita Nasaud) am luat masuri tehnice si organizatorice in vederea asigurarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, modificarii sau in vederea eliminarii riscurilor privind accesul neautorizat.

Astfel, datele cu caracter personal prelucrate de noi sunt in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal si a Regulamentului UE 2016/679 (in continuare GDPR)

Tipul de date cu caracter personal - datele cu caracter personal ce vor fi prelucrate de catre ADI Bistrita Nasaud sunt date precum: nume, e-mail, numar de telefon, adresa.

Modalitati de colectare a datelor se face prin: completarea unui formular privind solicitarea de informatii/ oferte si prin completarea unui formular privind intentia de angajare în cadrul societatii noastre.

Totodata, precizam faptul ca site-ul nostru se adreseaza persoanelor avand varsta de peste 18 ani.

  1. DEFINITII:
  1. Date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (”persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale
  1. Operator de date - inseamna persoana care transfera datele cu caracter personal
  1. Masurile tehnice si organizatorice de securitate - inseamna masurile menite sa protejeze datele cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale sau a pierderii accidentale, modificarii, divulgarii sau accesul neautorizat, in special atunci cand prelucrarea presupune transmiterea datelor intr-o retea, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare.
  1. Categorii de date prelucrate - datele cu caracter personal (prenumele, numele, adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de catre noi doar in situatia in care aceste date sunt introduse de catre persoana interesata, in rubricile create pe site-ul nostru (ex. rubrica privind solicitarea de informatii)
  1. Prelucrarea datelor personale: inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.
  1. DATELOR CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRAM

Folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a putea beneficia de serviciile noastre dupa cum urmeaza:

  1. Datele pe care ni le furnizati 

Prin completarea formularele de contact sau a formularului de aplicatie pentru programele de “Implica-te!”, ne oferiti acces la datele dumneavoastra de contact pe care le vom folosi pentru a raspunde solicitarilor si intrebarilor adresate sau pentru a va contacta in situatia in care se urmareste obtinerea unui loc de munca in cadrul asociatiei noastre sau implicarea in proiectele de voluntariat pe care le desfasuram.

Datele si documentele dumneavoastra le vom utiliza exclusiv pentru prelucrarea cererii dumneavoastra. Acestea sunt salvate in baza noastra de date, sunt protejate impotriva accesului neautorizat si prelucrate in conformitate cu legislatia in vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

  1. Cookie-urile

Cu privire la utlizarea Cookie-urilor (terminologia include "Internet Cookie", "browser cookie", "HTTP cookie" sau pur si simplu "cookie" ) precizam ca acestea sunt fisiere sau informatii care pot fi stocate pe calculatorul dumneavoastra sau pe dispozitive mobile, cu acces la Internet (smartphone sau tableta) atunci cand accesati Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si nu poate accesa informatiile de pe calculatorul/dispozitivul mobil al utilizatorului. Mentionam ca aceasta tehnologie nu contine programe software, virusi sau spyware.

Utilizam cookie-urile pentru a face site-ul mai usor de utilizat si pentru a-l adapta mai bine, prin ofertele noastre, la interesele si necesitatile dumneavoastra. Cookie-urile sunt utilizate si pentru a mari viteza viitoarelor dumneavoastra activitati si experiente pe site-ul nostru.

  1. Date preluate in mod automat

Putem colecta informatii statistice cu privire la echipamentele, actiunile si tiparele de navigare ale utilizatorilor sitului nostru. Aceste informatii deriva din vizita si navigarea dumneavoastra pe site. Informariile pot include, de exemplu: (a) trafic, date privind jurnale și alte date de comunicare; (b) informarii cu privire la resursele pe care le accesari; și (c) informarii cu privire la computerul si conexiunea dumneavoastra la internet (de exemplu, inclusiv adresa dumneavoastra IP, sistemul de operare si tipul de browser), pentru administrarea sistemului;

III. SCOPUL PRELUCRARII DATELOR

Informatiile colectate sunt utilizate in scopul prevazut, pentru care le-ati trimis catre noi, mentionat in momentul colectarii sau in politica de confidentialitate.

Astfel, utilizam datele dumneavoastra personale intr-unul din urmatoarele scopuri:

- folosim datele dvs. de contact pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra comunicate fie prin utilizarea formularului de contact sau in mod direct folosind adresa noastra de e-mail sau postala;

- folosim informatiile colectate prin intermediul cookies pentru a va oferi o experienta optimizata atunci cant utilizati site-ul nostru

Daca alegeti sa nu oferiti orice informatii personale atunci cand sunt solicitate, este posibil sa nu puteti participa la anumite activitati si caracteristici personalizate pe site-urile noastre si sa aveti acces limitat la serviciile si ofertele speciale.

Cu toate acestea, pentru a cauta pur si simplu in site-urile noastre si pentru a afla mai multe despre activitatea noastra, nu trebuie sa ne oferiti nici un fel de informatii personale. 

  1. ACCESUL LA DATE. TRANSFERUL DE DATE

Va garantam ca datele dvs. nu vor fi vandute sau inchiriate catre alte persoane fizice sau juridice, astfel incat sa poata fi folosite de catre alte persoane, fara consimtamantul dvs. Cu toate acestea, vom putea comunica datele tale unor terti pentru a ne asigura ca beneficiati de serviciile noastre, cum ar fi catre furnizori de servicii care asigura functionarea site-ului, autoritati sau institutii publice in vederea indeplinirii obligatiilor legale etc.   

Datele dumneavoastra nu vor fi transferate in afara spatiului economic european.

  1. DREPTURILE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL FURNIZATE:

Potrivit RGPD, in calitate de persoana vizata beneficiati de un cumul de drepturi, respectiv:

  1. Dreptul la informare si acces la date cu caracter personal: dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective.
  1. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului si de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului.
  1. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica anumite motive mentionate in RGPD.
  1. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in anumite cazuri.
  1. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un al operator.
  1. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in conditiile RGPD.
  1. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.
  1. Dreptul sa va adresati printr-o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.  

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Bld. General Gheorghe Magheru 28-30,

010336, Bucuresti,

Romania

Tel: 031 805 9211

www.dataprotection.ro

Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne transmiteti o cerere scrisa si semnata de dvs. folosind urmatoarele date de contact:

adresa de e-mail: ______________

adresa postala: ______________

  1. DURATA DE STOCARE A DATELOR 

Pastram datele dumneavoastra cu carater personal pentru o perioada de cel mult 2 ani, cu exceptia cazului in care sunt aplicabile cerinte legale care impun stocarea acestora pentru o perioada mai lunga. 

VII. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Ne rezervam dreptul ca, in mod discretionar, sa adaugam, sa modificam sau sa eliminam in viitor elemente din aceasta Politica de Confidentialitate pentru a ne asigura ca informatiile continute furnizeaza o informare relevanta si adecvata cu privire la colectarea si procesarea de catre noi a datelor dvs. personale.

adresa de e-mail: ______________

adresa postala: ______________

  1. DURATA DE STOCARE A DATELOR

Pastram datele dumneavoastra cu carater personal pentru o perioada de cel mult 2 ani, cu exceptia cazului in care sunt aplicabile cerinte legale care impun stocarea acestora pentru o perioada mai lunga.

VII. ACTUALIZAREA POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Ne rezervam dreptul ca, in mod discretionar, sa adaugam, sa modificam sau sa eliminam in viitor elemente din aceasta Politica de Confidentialitate pentru a ne asigura ca informatiile continute furnizeaza o informare relevanta si adecvata cu privire la colectarea si procesarea de catre noi a datelor dvs. personale.